VOORLEESMIDDAG MET DE VOORLEESEXPRES

Geplaatst op 12 november 2018

Woensdag 28 november organiseert Boek met een Doel samen met de VoorleesExpres  Rotterdam een voorleesmiddag in onze winkel. De VoorleesExpres Rotterdam is een afzonderlijk taalproject van ons goede doel Hoedje van Papier. Dit project zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra (lees)aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij het gezin langs om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier.

De voorleesmiddag begint om 14.00 uur begint en eindigt om 16 uur. Ieder half uur wordt er gestart met een nieuwe voorleesronde met nieuwe kinderen en ouders. Onder begeleiding van de vrijwilliger van de VoorleesExpress wordt aan de hand van een  kinderboek een verhaal voorgelezen. Tijdens het voorlezen wordt het kind betrokken bij het voorlezen en aangemoedigd om mee te denken over wat er zich in het verhaal afspeelt, dit alles om de taalontwikkeling en het leesplezier te stimuleren .

De boekwinkel heeft een apart gedeelte voorin de winkel gereserveerd voor deze activiteit. Kom gerust langs, de winkel is tijdens het voorlezen gewoon geopend en toegankelijk voor iedereen. De voorleesronden zijn echter gereserveerd voor de kinderen en ouders die zijn uitgenodigd.