RESTO VANHARTE WORDT NIEUW GOED DOEL

Geplaatst op 24 maart 2019

 

Boek met een Doel heeft sinds januari 2019 een nieuw goed doel toegevoegd aan haar Goede Doelen Top 10. Vanaf 1 januari heeft de organisatie Resto VanHarte het stokje overgenomen van de Stichting Artsen zonder Grenzen.

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving. In hun buurtrestaurants brengen ze mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding om samen te bouwen aan een hechte gemeenschap en een betere buurt. Dat begint met samen koken en eten. Bij Resto VanHarte is iedereen welkom om aan te schuiven bij een lekker, gezellig en betaalbaar driegangendiner. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers.

In de Resto’s verzorgen vrijwilligers één of twee avonden per week een gezond en betaalbaar driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren tovert het Restoteam deze ruimte om tot een gezellig buurtrestaurant. Onder leiding van een professionele kok start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, bouwen het podium op voor de muzikant of spreker van die avond en dekken de tafels. Rond etenstijd schuiven de gasten aan. Tussen de gangen door kunnen de gasten genieten van speciale muziek- en dansoptredens. Ook worden er spelavonden georganiseerd. Regelmatig worden organisaties uit de wijk uitgenodigd die vertellen wat ze voor de buurtbewoners kunnen betekenen. Hiermee is een Resto VanHarte de ontmoetingsplek in de wijk waar alle buurtbewoners één of tweemaal per week welkom zijn en waar altijd iets te beleven is.

Lokaal streeft Resto VanHarte ernaar dat zoveel mogelijk wijkbewoners weten wat Resto VanHarte voor hen kan betekenen. Hierbij zoekt Resto VanHarte samenwerking met andere maatschappelijke organisaties die actief zijn in de wijk. De Restomanager onderhoudt hiertoe intensief contact met onder andere thuiszorgorganisaties, huisartsen, het welzijnswerk, buurtcentra en wijksteunpunten

Missie
Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt. De missie van Resto Van Harte: duurzame verbinding
Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving. De aansluiting met de samenleving verliezen kan iedereen overkomen door tal van oorzaken. Resto VanHarte wil de eenzaamheid en het sociaal isolement waartoe dit kan leiden onder de aandacht brengen en actief bestrijden. Dit laatste doen ze door mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken, samen kunnen eten en vooral zelf een bijdrage kunnen leveren aan een leefbare gemeenschap. Resto VanHarte richt zich primair maar niet uitsluitend op mensen met een smalle beurs.

Resto VanHarte is een landelijke organisatie met verschillende locaties door het hele land. In Rotterdam zijn er buurtrestaurants in verschillende wijken. Boek met een Doel ondersteunt de Resto VanHarte locaties in Rotterdam.