BOEK MET EEN DOEL VIERT EERSTE LUSTRUM

Geplaatst op 6 mei 2019

 

Deze maand bestaat Boek met een Doel 5 jaar!  En dat vieren wij met de klanten, donateurs en vrijwilligers.

Het begon allemaal in mei 2014 toen Alex Klingeman, de eigenaar van printshop Easy Repro op de Nieuwe Binnenweg, op het idee kwam om tweedehands boeken te gaan verkopen om daarmee verschillende lokale en nationale goede doelen te ondersteunen. Daarvoor stelde hij winkelruimte in Easy Repro ter beschikking. In het begin was het niet meer dan een grote tafel met daarop dozen met boeken, maar door de inzet van enthousiaste en gepassioneerde vrijwilligers groeide het uit tot een volwaardige tweedehands boekwinkel met veel verschillende rubrieken, waaronder onder andere een mooie collectie literatuur en kinderboeken. Een winkel die er als een professionele boekenzaak uitziet, geen stoffig antiquariaat. In de loop der jaren is de kwaliteit van de boekcollectie sterk verbeterd en gevarieerder geworden en steeds meer mensen weten de weg naar de winkel vinden om daar hun boeken te doneren om deze zo een tweede leeskans te geven. Inmiddels hebben we ook een vaste klantenkring opgebouwd en die groeit nog steeds. Het concept waarbij de klant kan kiezen welk van de tien goede doelen hij wil steunen met zijn aankoop spreekt de mensen zeer aan. De omzet, en daarmee de opbrengst voor de goede doelen, groeit nog ieder jaar en dat betekent dat de organisatie een succes is!

Wij zijn trots dat we dat voor elkaar hebben gekregen en we zijn alle donateurs en klanten dankbaar dat ze ons steeds weer weten te vinden.

Daarom trakteren wij deze week op koffie of thee met iets lekkers en kun je grabbelen voor korting op je aankoop. Kom je ook?