LITERATOUR DE BOEKENWEEK VOOR JONGEREN

Geplaatst op 30 augustus 2017
September 2017

16

LITERATOUR DE BOEKENWEEK VOOR JONGEREN

16-09-17 - 24-09-17    landelijk 

Leerlingen uit de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo hebben sinds een aantal jaar een eigen campagneweek waarin lezen centraal staat. De Literatour is uitgegroeid tot een volwaardige Boekenweek met een eigen prijs, schrijvers in de klas en een geschenk.

Literatour is een campagne waarin scholieren in contact worden gebracht met hedendaagse boeken en schrijvers. Dit jaar staat een team van 25 enthousiaste auteurs klaar om zoveel mogelijk scholen te bezoeken en met leerlingen in gesprek te gaan.

Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp zijn de auteurs die de uitdaging aan gaan om alle jongeren van Nederland te boeien met een kort verhaal. Dat moet zeker lukken met dit succesvolle trio, bekend van respectievelijk EusDe belofte van Pisaen Underdog. De gebundelde verhalen worden als 3PAK cadeau gedaan aan scholieren van het middelbaar onderwijs. De bundel is te bestellen via bibliotheken en boekwinkels.

Tijdens Literatour vinden tal van activiteiten plaats rondom jongeren en lezen. Boekhandels, scholen en bibliotheken slaan daarvoor handen ineen.

Literatour is een initiatief van Stichting CPNB en Stichting Lezen en wordt ondersteund door haar partners: Dioraphte, Fonds 21, het Nederlands Letterenfonds, de Schrijverscentrale, de lesmethode Talent! van Malmberg, CJP, Stichting de Versterking en Stichting Cultuur en Educatie.

http://www.literatour.nu/